Med åren tycker har mitt intresse för vegetarisk mat ökat mer och mer. Här kommer en favorit som faktiskt funkar även till barnen här hemma; Tikka Masala med halloumi och paprika

Ingredienser

  • Ris
  • 1 gul lök
  • 150 g halloumi
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 2-3 msk färsk ingefära, riven
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl röda linser, torra
  • 1/2 citron
  • 2-3 msk garam masala
  • Salt
  • Peppar
  • En kruka koriander
  1. Koka ris
  2. Skala och hacka lök. Tärna paprika och halloumi
  3. Stek lök i olja i en stor gryta. Tillsätt halloumi
  4. Blanda ner paprika, pressad vitlök, tomatpuré, grädde, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala
  5. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Servera grytan med ris och toppa med koriander